0709-150 500 info@cateringteamet.se
Välj en sida

Tips när du beställer catering

Saker att tänka på!

  1. Vilka Gäster har ni bjudit?
    När ni kikar i menyerna,bör ni tänka på vad era gäster har för smak,eventuella allergier.
    Om ni inte vet exakt så kan det vara att ta en så varierad meny som täcker de flestas anspråk.
    Tänk på att ta dina allergiska gäster på allvar,så fråga efter allergierna redan när ni skickar ut inbjudan.

2, Starttid? Undvik stress och oro
Om du är orolig för att maten ska komma för sent,är det bra att ta en kall buffé, den kan största tiden av året levereras i god tid.
Tänk på att Cateringfirmor inte har egna vägar,så ha gärna en tidsspann på minst en halvtimme.
Är det ett företagsevent,så kan det vara en fördel att maten levereras i god tid,då det händer att mötena skyndas fram fortare än planerat.Har ni då beställt varm mat,så är det fördelssamt att ni också beställt varmhållning.Tänk på att kall mat oftast ser bättre ut när den levereras än varm mat,som lätt kan glida runt på faten.

3. Ska jag beställa leverans eller Hämta själv?
Vi är i 95% av fallen är vi i tid när vi levererar,så därför är det en fördel plus att ni slipper allt bärande och risken för att tappa mat och porslin. Vill ni hämta själv,så kontrollera med oss,hur stor volymen av maten är?
Önskar ni varm mat med varmhållning så är leverans bäst eller att maten är kall när den hämtas och ni värmer den själva.Detta är också Miljöförvaltningens krav.

4. Ska jag beställa Dryck genom er eller Fixa själv?
Är den alkoholfri så är det inga problem. Är det så kallat slutet sällskap,så kan ni bjuda på alkoholen men inte sälja den. Vi kan inhandla alkoholen till er,mot en korkavgift.Vi kan också tillhandahålla serveringspersonal,
Dock kan vi inte sköta nån slags försäljning av alkoholen,om ni som kund inte har ansökt om tillfälligt alkoholtillstånd för slutet sällskap.Bästa hjälpen att kombinera maten och alkoholen får ni av Systembolaget för deras fina utbud av drycker plus att du har möjligheten att lämna tillbaks odrucken dryck.

5. Behövs serveringspersonal?
Det avgör ni såklart själva.Kostar såklart en slant,men kan vara skönt att kunna hänge sig åt festen Istället och rodda allt själv.En personal brukar kunna sköta 25-30 personer vid en buffemiddag osv. Eller kanske släkt och vänner sköter den biten eller om det är ett företagsevent,så kanske personalen griper in.

6Tänk på att det är trevligt med Meny Skyltar.

7, Tänk på att nåt sött och kaffe alltid är uppskattat efter maten.

8. Tänk på att lämna rätt telefonnummer och att den personen har telefon påslagen.
Det händer tyvärr ofta att vi inte får tag på personen som ska ta emot leveransen,då den personen ofta är ganska stressad strax innan festen.

9. Hur mycket plats behövs för maten?
Buffé för 50 gäster behöver ca ett Buffebord på 3 meter.Är ni fler än så behövs oftast flera bord.Tänk också på att ni har ett bord för Välkomstdrinkar,samt ett kaffebord.

Catering Teamet

Ranhammarsvägen 15, 168 67 Bromma

Mobil: 0709-15 05 00

E-post: info@cateringteamet.se

Måndag – fredag: 08:00 – 20:00
Lördag: 12:00 – 20:00